Valparna 2 veckor !

Imorgon blir våra valpar 2 veckor, inga ögon har öppnats ännu. Vi har döpt dom alla :) skriver namnen på dem när det är dags för uppställningsbilder. Blir när dom är 4 veckor. Bilderna ovan är på tjejerna.Grabbarna i gänget :) bra mycket enklare att samla ihop dom för en bild.

Jackson Kullen 1 vecka !Här ligger de små och myser med Ludde, jag klippte deras klor ikväll vilket inte var så enkelt. Men dom river Ebba så jag var tvungen, nu klipper jag dom 1 gång i veckan hela tiden, så också med dom vuxna hundarna. Nu har vi bestämt kullens tema namn och vi hedrar herr Jackson som tyvärr inte finns kvar i livet. Så de namn vi har bestämt än så länge är pojkarnas : The Man In The Mirror och Billie Jean

Valparna i närbild :)TIK 1TIK 2TIK 3TIK 4TIK 5TIK 6HANE 1HANE 2

Valparna 1 dygn !

Nu har det gått ett dygn, valparna är oemotståndliga...jag kan inte titta mig mätt på de små :) Vi har vägt och alla utom 2 har ökat i vikt, men de andra är bara något under födselvikten. Vi kollar läget imorgon för att se så maten kommer igång och att de små får i sig.
Inte enkelt att fota, pojkarna hann vi med....men värre med tjejerna :)

Nu är Ebbas valpar framme :)

På dygn 61 föddes Ebbas små underverk, hon började med riktiga värkar ca 16.30. Tokbäddade och rev sönder lakan och bädden. Kl 17.15 kom tik nr 1 (305 gr), 17.20 hane nr 1 (328 gr), 18.37 tik 2 (260 gr), 19.00 hane nr 2 (285 gr ), 20.34 tik 3 (246 gr), 21.07 tik 4 (311 gr), 21.35 tik 5 (322 gr), 22.54 tik 6 ( 308 gr )

Allt gick bara bra, Ebba lugn och fin under hela tiden. Nu sover Mor och barn så sött.

Ebba dräktig 8 veckor ( 57 dygn ) !Tro om detta blir den sista bilden på Ebba med mage :). Peter säger valparna kommer i helgen...hmm få se då om han får rätt. Hon är trött och lite irriterad, mest på Diva och det kan jag förstå också för hon vill väldigt gärna vara på och snusa Ebba där bak. Ikväll ska vi bädda valp lådan :) jag längtar som bara den efter dessa små...så håll nu tummar alla vänner att det går vägen och inga komplikationer. Dagen 63 är på Onsdag till veckan. Valparna sparkar på som bara den, så kul att sitta och titta på magen.

Här ska ingen Mamma el valpar i magen frysa !Så här har Ebba legat nästan hela dagen, vi har fortfarande kallt. Hon ligger så avslappnat och njuter, Diva är brydd på elden, hon kan stå länge och väl och bara titta.

Ebba dräktig dygn 50 och 7 veckor !Ja tjockare och tjockare blir vår Ebba :) ännu har vi inte känt några rörelser i magen, minns inte när vi kände på Selma. Att man inte skriver upp...Här i Strömsund har vi konstant -30 grader och inget väder alls för frusna Whippetar och en rätt tålig Saluki. Så nu är dom nerbäddad under duntäcket hela dagarna. Sist när Ebba fick sin söta Bonita så föddes hon på dräktighets dygn 60. Så jag kommer att börja tempa henne runt dygn 58.