Peter har hälsat på Vinta !Så här snyggt står Vinta när Peter ska prova att ställa upp henne, för till helgen blir det utställnings premiär för den lilla tjejen. Här vill inte hennes öron vara riktigt på plats, men de fixar vi till utställningen får vi hoppas..:)
Vinta är Farmor Selmas Mamma Mia som det står i stamtavlan. Spännande helg framför oss. Vi har 4 valpar  6-9 mån, och 3 som går i unghundsklass ifrån våran kennel i Svenstavik.

Saluki valpar !Så här små och söta är Saluki valparna ifrån Norge, Kristin mailade mig igår och berättade den glada nyheten. Vi kommer alltså att köpa in en Saluki Tik ifrån Courtbornes Kennel. Det blev 2 Hanar och 3 Tikar. Vilken Tik som kommer till oss vet vi inte än. Vi får Courtbornes hjälp att välja ut en valp som passar hos oss. Så nu bara längta och längta, 8 veckor brukar gå rätt fort, iallafall på sommaren....

Ebba !Ebba får man hålla stenkoll på, ingenting verkar vara för högt för henne. Hon hoppar galant upp på utställningsbordet. Upp på stutsmattan. Ännu har hon inte hoppat över kompostgallret, för det är hon lite avvaktande på. Fick ett sånt över sig då hon var liten och de sitter kvar, skramlar ett galler då blir hon lite spak.

Altan mys !Vi håller på att bygga ny altan, vi rev den gamla altanen och nu bygger vi upp en ny. Bara golv än så länge och där har vi hagat in så tjejerna kan ligga och spana läget och njuta av solen som visar sig mellan alla åskskurar. Vi har mätt upp runt gården för att kunna stängsla in och 125 meter kommer vi att behöva för att göra gården säker för våra hundar. Det är ett måste när man har dessa hundar, just för att kunna ha dörrar öppna och att dom ska kunna få känna sig lite fria.

Alma !Alma hon kan gosa utan kudde hon, eller man kanske ska säga hon får lov att klara sig.

Besök ifrån Sandviken !I veckan har vi haft besök ifrån Sandviken ( Gävle ). En kompis till mig som har köpt in sin andra Flat till sin familj. Den här tjejen ska Veronica visa i Högbo bruk, vi åker ner till dom och får bo där de 2 dagar vi har utställning. Snart dags att anmäla dit, fattar inte var sommaren tar vägen. Känns som vi nyss har suttit och prickat almenackan med säsongens utställningar och nu är dom på ingång allihopa, om 2 helger Svenstavik,

Selmas mys med kudden !Whippar kan konsten att tok mysa, så fort det finns en kudde i soffan så är Selma snabb som bara den att boka. Ingen av de andra får en chans.

Mingel bilder ifrån Alfta 13/7-08Här laddar Alma och Ninja inför dagens utställning !Aaron står så snyggt och väntar på sin tur !Här står de snygga killarna i den ordning dom placerade sig i Ukl !Mera placering !

Här är Tiger redo för att få sitt Cert !Alma poserar framför domaren !Alma !Här provar vi få till någon bra bild på vackra Ninja !Här är Ninja på förhandsgranskning inför valp

Här kommer rapport och bilder ifrån Alftas utställning 13/7-08

Nu har vi kommit hem ifrån en lyckad utställning ( igen ) måste vi säga. Det är så kul att åka iväg och träffa massa trevligt folk. Och ett stort TACK till våra valp köpare som ställer sina hundar och med härliga resultat. Idag hade vi Tiger och Aaron och Ninja med på utställningen.

Tiger blev 1 i Ukl med Ck, sen vidare till KK och där blev han 2-BH med Cert ( Grattis Anna till ett fantastiskt fint jobb ).

Aaron blev 2 i Ukl ( Kul Ida och Christian att ni kom med till Alfta ). Killen kommer att "biffa" på sig.

NInja blev Dagens BIR Valp ( Tack Gunilla för att vi fick låna med den underbara tjejen, svårt att lämna henne tillbaka...:)  ) Följande Kritik fick Ninja.

" Mkt lovande tik valp, könspräglat huvud, m bra uttryck, vacker halslinje, mkt bra över och underlinje, Bra vinklar fram o bak, passande benstomme, Rör sig med bra påskjut


Utkast: Alma hon ...

Alma hon hittar platser hon,

Våra Whippar i olika lägen :) !!Här ska Husse prova att se en film, men då bestämmer sig Ebba att stå ivägen !