Våran valp 1 dag

Här lite mera utav vårat underverk. Ebba har knappt klivit ur valp lådan någonting...motvilligt får vi ner henne för att gå ut.

Nu har Ebbas valp kommit

Äntligen efter en lång natt så har den lilla kommit till världen, en tik söt som socker. Vi har hoppas på en hane som skulle fått flytta till Ida och Christian och Aaron. Men det blev inte så. Det blev en rätt tuff natt för Ebba, värkarbetet tog länge vilket veterinären förklarade för oss. ,ftersom det bara var en valp så fanns det inget som sköt på.

Ebba provar valp lådanVad ska du göra här säger nog Diva, imorse vaknade jag kl 07.00 med ett krafsande och bäddande i fotöljen vi har i hundrummet. Ebba har inte ätit något på hela dagen och mest bara bäddat på, så vi får se om det händer något de närmsta dygnet. Känns lite gruvsamt hoppas att allt löper som det ska, för närmsta stället med jour är Grång i Norge.Så fort lådan kom in i rummet så va Selma där som ett skott, så självsäkert som bara den...ja hon har ju fött 20 valpar i denna låda :). Men nu har vi flyttat upp lådan till övervåningen så Ebba får vara ifred, jag kommer att sova där uppe med henne.

Ebba dräktig 57 dygnJa vad ska man säga....jo jag tycker att den växer men dock så lite så.

Diva och Ludde badar

Vilka underbara dagar vi har här nu, idag hade vi 28 grader i skuggan. Jag, Ludde och Diva gick ner till sjön mitt på dagen idag och badade. Inte jag då men Ludde och Diva. Sen tog vi hela gänget ner ikväll. Då badade alla utom Ebba. Hon springer med än så länge, hon blir mycket tröttare än dom andra och hon springer inte alls lika länge.

Vi sörjer i Whippet världen

Idag fick vi veta att Stella som är ur Sommarhagens F kull inte finns i livet längre, hon skadade sig så svårt på en LC träning för flera veckor sedan, ett svårt brott i ett ben...som sedan då blivit svårt infekterat.

Vi tänker och sörjer med Annelie och Mats // Fina Stella är tillsammans med Chessie och alla andra hundar nu i himlen.

Ebba njuter i solen

Här ligger Ebba och värmer sig och den lilla hon har i sin mage, hon är en njutare utav solen. Det ligger flera fällar på altanen dom lägger hon sig inte på för då blir det skugga.

Diva med en kompisDen här snygga killen Leon har bott hos vår granne några dagar, han har suttit vid kaninburen ungefär som ferdinand.Det tog en stund innan dom vågade närma sig, Diva springer och springer sig helt slut i värmen och Leon hinner inte med utan han lunkar på  i sakta mak.Ebba dräktig dygn 52Dagens bild på Ebba magen, och inte tycker jag den har vuxit ett enda dugg....Diva kom hastigt in på ett hörn, men den här bilden på magen blev bäst.

Midsommarafton 2009Så söt är en av hundarna som Markus och Anne-Marie äger det här är Tikka, som är en blandras kommer ej ihåg vilka.
Vi har haft en lugn och skön dag, vi tog alla hundarna och gick ner till vår hembygdsgård och fikade. Vädret har varit helt ok, för vi väntade oss regn...men solen har varit framme nästan hela dagen. Igår röntgade vi Ebba och fortfarande visar det sig bara 1 valp. Idag är hon på 51 första dygnet, så nu får tiden visa vad detta blir.Kom igen då säger Diva, jag vill leka...och efter en liten stund så blev det lek och stoj.Dom här härliga blommorna kom Markus och Anne-Marie och Robin med idag, luktar verkligen sommar.

Ebba dräktig dygn 46 !Ikväll kom kameran fram och då passade vi på att provfota Ebbas mage, här inte världens bästa bild, men visar iallafall att hennes mage har vuxit men dock inte så mycket. Dygn 46 idag.


Farmor Selmas Chiquititia ( Ninja )Precis fått lite rapport ifrån Vännes Utställningen som vi tyvärr helt bommade att anmäla till. Men Gunilla och Ninja har ställt både dagarna. Igår Lördag fick Ninja sitt första CK med placering Reserv i KK. Och idag Söndag blev det ett till CK men sen ingen placering i KK. Så ett stort Grattis till dom ifrån oss här hemma. Idag regnar det så enormt här i Strömsund och säkert inte bara här. Så Whipparna och Diva ligger och trycker i soffan och vill inte alls gå ut.

Har inte lyckats knäppa något magkort ännu på Ebba. På Torsdag ska vi röntga henne då är hon på dygn 50 i dräktigheten. Så då blir det spännande för jag vill inget annat än att det iallafall finns 2 små söta i hennes mage.

Ebba gumman :)Hon är bara så fin Ebba gumman våran, jag var in på Helèn Mörlings blogg igår och såg Daisy. Som är i vecka 5 och den magen var då inte bara 1 valp i. Vi ska prova få till en bild på Ebbas mage i helgen..den är väldigt liten MEN ändå syns det att något är det.

Husse har investerat !Peter skickade efter detta tält på Söndag och vi fick det på Torsdag, fort va de ....och givet måste vi sätta upp det för att kolla och få en tok längtan till alla sommarens utställningar, som är så kul. Vi längtar efter att åka och träffa alla glada och goa Whippet vänner, och nu då ska jag börja leta mig till Saluki ringen också :) Fast måste berätta att det blir Peter som ställer Diva i Edsbyn och Alfta, för jag blir hemma och passar ( den ev valp som ska komma ).

Sommar i Strömsund !Så här mysigt hade vi det i veckan, ena dagen värmer solen 30 grader och nästa haglar det, så man kan inte gå utanför dörren. Ludde tog bilder denna dag så jag måste visa :)