Hundarna har kul på isen !!


Diva och Matte på den första Utställningen Sundsvall 28/3-09
Det var vårens första utställning, måste då först ge Matte "kritik"...ser sur ut och detta med dräkt till sommaren ser ut att vara långt bort..hmm. MEN då till positivitet, Diva var så lätt att ställa ut och visade sig så bra att hon blev BIR valp i klass 4-6 mån..sen i finalen där det var 35 hundar blev hon 11 a. Kan inte ha blivit bättre. Hennes Kritik blev :

" Lovande valp, fin utstrålning, Goda prop, Bra bett, Orientaliskt uttryck, Bra hals och rygg, Goda vinklar bak, Stark benstomme, Bra skuldra och överarm, Fin bröstkorg, Trevliga rörelser runt om. Trevligt Temperament "


Sorg hos Farmor Selma !Mexxi finns inte kvar i livet, fick igår veta via läsning på ägarnas hemsida att hon förolyckats. Jag ringer och får då prata med mannen i huset, hon blev ihjälkörd. Vi har stor sorg för den valp vi först tänkte spara, men med ett svårt beslut bestämde vi oss för att sälja henne. Ludde pratar än idag om att hans "favvo" valp inte fick vara kvar hos oss..så många tårar har det varit nu ett dygn. Vi sörjer tillsammans med Mexxis ägare !! Mexxi gumman vila i frid tillsammans med Chessi !!

Diva i slalombacken !Idag fick hon följa med husse till slalombacken, ett barn var det där idag..och det var skoj för Diva att kolla vad han gjorde. Nu på våren så verkar det vara lite barn hemma på helgerna, dom är ute på skoter och fiske turer. Inte många dagar till som vår slalom backe kan vara öppen och igång. Det tar hårt på backen när det tinar som mest.

Diva !

Vår goa Saluki, hon är en vind i vårt hem....idag väger hon 12,5 kg...växer som bara den. Nu är hon 16 veckor. Nästa Lördag gäller det för Diva och Matte, 2 Saluki är det anmäld till utställningen i Sundsvall.

Alma sover ( som vanligt ) !Vår tok njutande Whippet :)

Husses hundar ? !Diva är inte husses hund, hon är min :) men oj vad hon också tyr sig till Peter....ska blir spännande och se hur det går på utställningen vi kommer att åka till.

Blandade hund bilder ifrån Farmor Selmas !Markus, Ann-Marie och Robin hälsade på en sväng på Fredakväll, dom hade med sig Meja och Tikka...så här var det 7 hundar. Whipparna går undan och lägger sig bryr sig inte alls att det kommer in andra hundar. Diva däremot hon tyckte det va lite otäckt med den stora vita hunden.
Diva som inte vill gå ut !!

Måste bara visa hur Diva gör när vi ska gå kvälls promenaden :) hon lägger sig överallt o bara ligger, man får dra henne ut...man ser på blicken " att snälla låt mig vara ifred"....men när hon väl blir med då e hon bara så glad o vill...Men helt otroligt hur dom kan visa o vilka uttryck dom ger...:)

Blandat ifrån Farmor Selmas !

En samling av gänget innan kvälls promenaden, varje kväll vi går med gänget så får vi kommentarerna " Men oj va många hundar "  " Hur kan ni gå med så många hundar " " Va lugn och fina dom är "

Som vi säger, att det märks inte att vi har 5 st....så givet blir det flera :) ikväll så blev det jakt i koppel, 2 rådjur sprang över vägen där vi gick..och då visar de sig verkligen vilka som är jakt hundar, Ebba och Selma kan jag direkt säga..:) Nu är det Mars och enligt schema ska tikarna löpa då, så hjälp oss att hålla tummarna för Ebba och löp. Denna månad vore allra bäst...:)