Premiär för vårens först utställning Ebbas kritik !!

Ja då har vi varit och startat årets utställningsperiod. En rolig och trevlig dag....mycket hundar det var officiellt för bruksraser och inoff för vår del då.
Som vanligt då så "blev det inte" jag som ställde nån hund, idag funkade det så bra genom att vi ställde bara 3 av gänget. Men värre blir det när vi tar med flera...DÅ måste jag. Men men det är ett tag till de, inget att gruva för nu.

Roligt var det att få träffa Akiras familj, och få se henne i utställningsringen. Mycket bra kritik fick hon, men syrran Alma var för dagen bättre. Sen vår Aaron då som visar sig som en kung, med då ännu inte sista stenen nere....utan de jobbar vi på.

Till sist Ebba bruden, hon var den som gick längst idag, med följande kritik....

Mycket trevlig helhet, vackert feminint huvud med bra detaljer, bra ögon, öron, bett. Vacker hals, välutvecklad bröstkorg, mycket goda vinklingsförhållanden, vacker topline. Rör sig med något lösa armbågar i övrigt mycket bra runt om. Fin linjering.

1a, Hp, Bir och Big 1

Domare för dagen var Göran Åkesson

Almas kritik !!

vackert välformat tik huvud med bra deltaljer, bra ögon, öron och bett. Vacker hals, mycket bra vinklad fram och bak, lovande bröstkorg, vacker överlinje. Rör sig mycket bra runt om, öron som ej få bli lättare.

1a, Hp, Bir


Aarons Kritik !!

Utm typ och helhet, vackert välformat huvud med utm uttryck, kan önska ngt mer markerad haka, vacker hals och överlinje. Mkt goda vinklingsförhållanden, lång lovande bröstkorg, rör sig utomordentligt, tyvärr bara en sten ner för dagen, utm päls och färg.

1 a.

Akiras kritik 24/3-07

Så kul att våra valpköpare vill ställa sina hundar, idag var det Akiras tur...första gången hon klev in i utställningsringen, med konkurrans utav sin syster Alma.

Akiras kritik: Nätt fem tikhuvud m. mkt bra detaljer, bra ögon, öron, bett, vacker hals, utm vinklar fram o bak, markerad bröstknapp, mycket lovande bröstkorg, bra tassar, benstomme. Rör sig mycket bra runt om, utm päls och färg.

1 a, HP och 2 a i konkurrans.

Aaron och Alma !!

image164


Full koll har hundarna på vad som sker runt omkring i huset, Imorgon Lördag blir det inoff utställning i Dunderhallen. Ebba, Aaron och Alma ska få visa sig denna gång. Få se då om jag (matte) vågar visa någon utav dom. Behöver verkligen träna mig själv på detta. Så återkommer med bilder och resultat och rapport efter utställningen.

Husse i renoveringstagen !!

image163

Så här ser du ut hemma hos familjen Faxèn.....all disk står just nu i badkaret. Tur är att pizzor finns att köpa.
Hundarna är något brydd på vad vi håller på med, är med och snusar överallt och kollar så det blir rätt. Den här bilden ska föreställa köket.

Mexican Girl !!

Sara och Meexi har varit på utställning, nedan finns kritiken som är kanon...:) Så kul att vara uppfödare och få följa valparna i deras vardag.


3/2 - 2007
6 mån, tilltalande helhet, byggd på vackra flytande linjer, välformat huvud,
välplacerade öron, mörka vackra ögon, bra bett, kunde har mera underkäke,
fin hals som övergår i en fin överlinje, kunde vara en aning mera kurvig,
harmoniska  vinklar fram &bak, lite veka mellanhänder, välformad bröstkorg,
härliga vinklar bak, passande benstomme, bra tassar, bra päls, tunn stram
fin hud, bra svans som bärs väl, rör sig med bra steg och fin stil, härligt
temprament, välvisad slutar 2:a med HP


3/3 - 2007
6,5 mån tik med trevligt uttryck, väl burna öron, alltför smal nos och
underkäke, lång aningen smal hals, normala vinklar fram och bak, okej
överlinje, rör sig normalt slutar  som 2: utan HP