Matbaren alltid öppen !!

image265

Så underbart att sitta vid valp lådan och studera de små...dom är så framåt och tuffa redan. Våran lilla Hane 3 måste vi se till att han kommer rätt i "matbaren" dom stora pojkarna tar för sig och han lite försiktig. Selma har en ängels tålamod, låter alla 10 klättra och klänga.

image266

Valpar 1 vecka !!

image254

Så här gosigt är det att få en mys stund med Mamma....tänk vad de små är underbara.

image255

Så här ser Hane 1 ut efter 1 vecka.....vi kommer snart med namn på de små söta.

image256

Hane 2

image257

Hane 3

image258

Hane 4

image259

Hane 5

image260

Hane 6

image261

Tik 1

image262

Tik 2

image263

Tik 3

image264

Tik 4.

Tänkte prova ta bilder på valparna utan att jag höll i dem, men oj vad snabba dom är....så bara att hålla i. Fort har denna vecka gått, och valparna växer på....Selma gör ett kanon jobb med de små.

Valpar 1 dag !!

image244

Nu har det gått 1 dygn sen de små kom fram i ljuset, det går bara bra...Selma helt underbar mor. Sköter sina små utomordentligt. Vi har också vägt dom igen bara för att kolla läget....och alla har gått upp lite grann så mjölken har nog sakta men säkert kommit igång.
Vi vill så gärna visa av alla valpar, så därför kommer det att bli rätt mycket bilder här på bloggen. Ikväll har vi provat att ta en bild på varje.
Så bilden ovan är Hane 1.

image245

Hane 2.

image246

Hane 3.

image247

Hane 4.

image248

Hane 5.

image249

Hane 6.

image250

Tik 1.

image251

Tik 2.

image252

Tik 3.

image253

Tik 4.

Selmas valpar 20/11 2007 !!

image235

Nu har Selmas små söta valpar sett dagens ljus. 10 st fick den stora magen bära på, så ultraljudet ville inte visa rätt denna gång.
6 Hanar och 4 Tikar blev det. Jag lägger in lite bilder nu och skriver inte så mycket mera här just nu...för de små vill att Matte ska titta på dem och njuta, för Oj vad söta dom är..:)
På den här bilden är det Hane nr 1 och Tik nr 1.

image236

Selma nytvättad och trött ,nöjd och belåten med sin fina kull, en helt underbar mor är hon även denna gång. Tänk att på 2 kullar har hon fött fram 20 valpar.

image237

Mera njutning för ögat !!

image239

Här har vi samlat ihop hanarna, inte så lätt är det men lite ser man vilka färger dom har.

image240

Hanarna !!

image241

Tikarna fick vi inte till så bra bild på, men lägger in nu så ska jag försöka med bättre imorgon.

image242

Tikarna !!

image243

Selma dräktig 8 veckor !!

image233

Ja vad tror ni???..jag hoppas det blir sista bilden med denna mage på. Den spricker vilken minut som helst känns det som. Många roliga inlägg i gästboken om vad vi gjort med Selma har det blivit...som exvis uppblåst av en cykelpump, eller detta som ett äpple i munnen så har vi vår julgris klar. Nä skämt o sidå...nu börjar vi tycka synd om Selma, och hoppas de små kommer vilken dag el natt som helst nu..hoppas då innan fredag..hmm.
Nästa rapport här blir nog med bilder av de små..:)

Selma dräktig 7 veckor !!

image232

Ja nu rusar dagarna fort fram, som Maria G sa "att bordet inte kommer att hålla längre". Vi har nu valt att fotografera Selma på golvet, och det visar nog bilden bra. I veckan ska vi hämta valp lådan som vi även denna gång får låna av Stefan och Ulrika ifrån Svarthögens kennel. I den har det tills nu föds många valpar...av blandade raser..Borderterrier, Whippet och nu sist Stövare. 63 dygnet är den 22/11. Jag har en resa till Västerås helgen 24-25/11 så nu får ni alla hjälpa till att hålla tummarna på att valparna kommer rätt dag.

Husse vill visa Alma !!

image231

Här tränas det varje vecka nu, när vi tar bilderna på Selma....för Alma och Ebba är anmälda till Stockholms utställningen. Alma är lätt ställd så där inga problem med att fota, vilket jag inte kan säga om Ebba. Men vi tränar henne lika mycket.

Selma dräktig 6 veckor !!

image230

Vad tror ni ??...är det verkligen "bara" 7 valpar i denna mage..?? Ja vi börjar smått undra här hemma, Ännu en vecka rusat iväg, känns lite annorlunda denna gång...kan det vara för att man varit med om det en gång. För sist då räknade jag dagarna och tyckte veckorna bara smög sig fram. Nu samlar vi tidningar och tänker ut lämplig valp plats. Vi har bestämt att denna gång så blir valp lådan på ovan våningen. Där störs inte Selma och valparna. För nu är det mera hundar sen sist.